Hoe u uw wicker tuinmeubelen het hele jaar door onderhoudt?


Wat is wicker?


Wicker is een type meubel dat is gemaakt van geweven vezels, meestal van de rotanplant. Rieten meubels kunnen worden gemaakt van natuurlijke materialen, synthetische materialen of een combinatie van beide.


 

Inleiding: de voordelen van wicker tuinmeubelen


Rieten tuinmeubelen zijn een geweldige manier om een vleugje elegantie en stijl toe te voegen aan je buitenruimte. Het is duurzaam, comfortabel en gaat vele jaren mee.

De belangrijkste voordelen van dit type meubelen zijn dat het duurzaam, comfortabel en jarenlang meegaat.

Rieten is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt om meubels te maken. Het is lichtgewicht en sterk, en het is ook bestand tegen de elementen. De rieten tuinmeubelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en behouden hun mooie uiterlijk.
 

Tips voor het onderhoud van rieten buitenmeubels


Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het onderhoud van uw tuinmeubilair, is hoe vaak het moet worden schoongemaakt. De beste manier om tuinmeubilair schoon te maken is met een zachte borstel, zoals een borstel met natuurlijke haren.

Er zijn een paar trucjes om je tuinmeubels in goede staat te houden.   

 
1. Investeer in een goede rieten tuinstoelhoes.

2. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop de stoel wordt geplaatst waterpas is en vrij van vreemde voorwerpen.

3. Uit de buurt van direct zonlicht of te veel water houden. 

4. Breng deze meubelen naar binnen als het regent of slecht weer wordt.

5. Berg het goed op om schade te voorkomen. Het is het beste om het in een afgesloten ruimte op te bergen of af te dekken wanneer het niet in gebruik is.

6. Reinig het regelmatig met een zachte doek en milde zeep, spoel het daarna af met water en droog het af met een handdoek.