TUINHOUT


U bent op zoek naar tuinhout. Wij hebben meer dan 400 verschillende soorten planken, regels, gordingen, palen, ... in ons aanbod. We verkopen dit tuinhout aan absolute bodemprijzen. Hebt u ergens toch nog een lagere prijs gezien, laat het ons weten, en we passen dit onmiddellijk aan op onze website.

Gepassioneerd door houtbewerking en doe-het-zelf, kiezen wij voor kwaliteitshout, zorgvuldig geselecteerd en verwerkt door onze vakmensen!


Met de grootste aandacht voor kwaliteit, het milieu en respect voor bossen, heeft E-woodproducts voor u het hout geselecteerd, zorgvuldig gedroogd, rechtstreeks van houtzagerijen in Noord en Oost-Europa. 

Met een breed assortiment hout voor doe-het-zelf, vind je alles om je jouw project te maken.

Koop bij E-woodproducts uw hout 24/7 online en ontvang deze direct bij u thuis.

Een overzicht van de leveringsprijzen vindt u onderaan links deze pagina. We maken een onderscheid tussen planken die kleiner of groter zijn dan 3 meter. 

Aanschouw ons gamma tuinhout

zoek
 
powered by myShop.com

TUINHOUT


Met het veelzijdige aanbod aan E-woodproducts.nl tuinhout kunt u uw specifieke idee of ontwerp op maat realiseren. Pergola’s, afscheidingen, terrassen en ga zo maar door. Met tuinhout is alles te maken. De grote variatie aan tuinhout, ook wel tuintimmerhout (balken, palen, planken) genoemd, leveren wij in standaard maten maar natuurlijk kunt u het tuinhout naar wens op maat aanpassen en bewerken. De complete collectie tuinhout van E-woodproducts is gemaakt van verantwoord gekapt gecertificeerd hout. Het tuinhout van vurenhoutgrenenhout en douglashout wordt bovendien KOMO-verduurzaamd om de levensduur te verlengen. Tuinhout is in onbehandeld en groen geïmpregneerd leverbaar.

Wij hebben voor u een onderverdeling gemaakt in 4 categorieën, nl. Houten palen, constructiehout, houten planken en vlonderplanken. Elke categorie is op zich terug onderverdeeld in subcategorieën. De onderverdeling zit u meteen ook onderaan. We geven een omschrijving, en lichten dit toe met een bijhorende foto.
 


HOUTEN PALEN

 


CONSTRUCTIEHOUT

 


HOUTEN PLANKEN


VLONDERPLANKEN

HOUTEN PALEN


Houten palen in alle soorten en maten van E-woodproducts. Ronde palen, vierkante palen, geschaafd, fijnbezaagd en nog veel meer. Een vierkante paal is verkrijgbaar in verschillende diktes. De paal 9 —9 cm wordt veelal gebruikt bij het plaatsen van een schutting, terwijl u met de paal 12—12 cm zware tuinhout constructies kunt maken. Van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit is de gelamineerde paal, deze is gemaakt van laag op laag watervast verlijmd tuinhout.
 
1. Halfronde regel (een ronde paal in twee gezaagd)
2. Ronde paal
3. Vierkante paal

U kunt kiezen tussen 4 soorten fabricagemethodes: Fijnbezaagd, gefreesd, geschaafd en geschild.

Er zijn ook 4 types palen: a) begin- of eindpaal, b) hoekpaal, c) tussenpaal, d) universele paal.

Er zijn 3 soorten afwerkingen van de bovenkant van de paal: a) diamantkop, b) gekroond, c) recht afgezaagd.
 

Constructiehout

 
1. Biels (... ook "Dwarsligger" of "spoorbalk" genoemd. De naam is afkomstig van de dwarsliggers die de spoorstaven dragen, waarover de treinen rijden.)
2. Gording (... is een houten balk aangebracht in de lengterichting / horizontale richting van het dak.)
3. Panlat (... panlatten worden horizontaal op een hellend dak aangebracht om een bepaalde dakbedekking, vooral dakpannen, op te hangen.)
4. Regel (... worden ook houten balken genoemd, en vaak gebruikt voor de fundering van terras of veranda).
5. Schoor (... is een schuin geplaatste balk, die dient om te stevigheid van de constructie te vergroten)


U kunt kiezen tussen 3 soorten fabricagemethodes: Fijnbezaagd, gefreesd, geschaafd.

 

Houten planken


Diverse planken om uw tuinklus te realiseren; steigerplanken, blokhutprofielen, Zweeds rabat, fijnbezaagd en geschaafd. 
 
1. Blokhutprofiel (... of planchetten genoemd, hebben tand en groef verbindingen. U kan er een dichte wand of tuinhuis mee maken).
2. Blokhutprofiel eindplank
3. Dakbeschot (is de laag planken aangebracht op de gordingen.
4. Dubbel rhombusprofielplank (deze planken hebben een brede groef in het midden. De planken schuiven in elkaar door middel van de messing en groef)
5. Halfhouts rabat (is er een beide kanten een uitsparing in het hout, ... ideaal voor het maken van wanden)
6. Plank
7. Rabat (is een plank die aan de onderkant voorzien is van een groef, en aan de bovenkant van een geschulpte rand).
8. Schaaldeel (of ook boomschorsplanken genoemd, zijn rustieke planken, en hebben aan de randen nog boomschors)

 

Vlonderplanken


De natuur ruiken, de zomer voelen, lekker buiten zijn. Met houten terrasplanken, dekdelen, composiet dekdelen, vlonderplanken en (relief)tegels creërt u uw eigen terras. Elk type heeft zijn eigen uitstraling, veelal in fijn en/of grofprofiel. Ook lenen onze steigerplanken zich prima voor het leggen van een eigentijdse terrasvloer.
 
1. Terrasplank (planken voor uw terras)
2. Vlondertegel (houten tuintegels)


Er zijn verschillende soorten afwerkingen: namelijk a) Decoratief profiel, b) Fijn profiel (anti-slip), c) Grof profiel (anti-slip) en d) met V-groeven.