Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

De complete gids voor het onderhouden van textilene meubelen voor een levenslang gebruik


Het onderhoud van textileen meubelen is een belangrijk onderdeel van het bezit ervan. Ze zijn niet zo delicaat als andere soorten meubels, maar ze zijn ook niet immuun voor beschadiging.
Het eerste dat u moet weten wanneer u nieuwe textilene meubelen koopt, is erop nakijken dat de stof strak geweven is. Hoe strakker het is geweven, hoe kleiner de kans dat het gaat rafelen of ontrafelen. Je moet dus goed nakijken dat de stof strak geweven is voordat je hem koopt. Als het er los uitziet, koop het dan niet! 
 

Inleiding: Wat is Textilene?


Textilene is een synthetische polyestervezel die op verschillende manieren wordt gebruikt, van kleding tot meubels. Van textiel kunnen stoffen worden gemaakt die licht en duurzaam zijn. Het heeft ook het vermogen om zijn vorm goed te behouden en niet gemakkelijk te kreuken. Het is ook vlamvertragend en smelt niet bij hoog vuur.   

Uw textielmeubels onderhouden met een paar eenvoudige stappen


Je textiele meubelen schoon houden is helemaal niet moeilijk. Het enige dat u hoeft te doen, is deze eenvoudige stappen te volgen.

Stofzuig eerst het stoffen oppervlak van het meubel met een zachte borstel. Gebruik vervolgens een vochtige doek of spons om het oppervlak af te vegen. Gebruik vervolgens een droge doek of papieren handdoek om het oppervlak te polijsten en eventueel achtergebleven vuil of stofdeeltjes te verwijderen. Breng tot slot een meubelreiniger aan op de stof en laat deze drogen voordat u deze opnieuw gebruikt.

Als u in de toekomst mogelijke vlekken in uw textiele meubelen wilt voorkomen, overweeg dan om deze in een ruimte met weinig loopverkeer te plaatsen en ervoor te zorgen dat ze niet in direct zonlicht staan.

 

Hoe u kleine problemen aan uw textielmeubilair kunt oplossen voordat ze groter worden

 

Textilene meubelen worden vaak gebruikt in kantoren en andere commerciële instellingen. Het is ook een goede optie voor huizen omdat het gemakkelijk te onderhouden is en kan worden schoongemaakt met een eenvoudige zeep- en wateroplossing.

Meubels van textiel zijn niet bestand tegen slijtage. Als u kleine problemen opmerkt, kunt u deze het beste oplossen voordat ze groter worden. Zo bespaar je op den duur tijd omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het repareren van een stoel of bank die al maanden of jaren beschadigd is.

De eenvoudigste manier om kleine problemen op textielmeubels te repareren, is door ducttape of doorzichtig plakband te gebruiken. U kunt deze tape gebruiken om gaten of scheuren in de stof van uw stoelen of banken te dichten.

 
Artikel geschreven door P.B. op 3/2/2022.