OPENBARE SPEELTOESTELLEN

.
We hebben een erg compleet assortiment speeltoestellen die geschikt zijn voor openbaar gebruik.

Wat valt dan onder openbaar gebruik? Het antwoord is héél simpel: namelijk wat niet privé is. We denken aan: openbare speelruimtes aangelegd door gemeenten, speeltoestellen op campings, speeltuinen op scholen of kinderdagverblijven, een speeltoestel in horeca-zaken.

De prijzen voor de openbare speeltoestellen zijn een stuk duurder dan deze voor privégebruik. Dit komt omdat ze voldoen aan de allerstrengste veiligheidsnormen en certificaten. Daarnaast is er hier gekozen voor de meest kwalitatieve grondstoffen, en deze kosten dan ook wat meer.
 

ONS AANBOD OPENBARE SPEELTOESTELLEN

.
Hieronder vindt u ze allemaal, maar we hebben voor u ook een aantal categorieën gemaakt zodat u hier snel uw weg zal vinden.
zoek

WELKE MATERIALEN GEBRUIKEN WE?

.
De speeltoestellen worden gemaakt uit een unieke combinatie van basismaterialen zoals: hout, metaal, HDPE polyethyleen kunststofplaten, en staalkabeltouwwerk.

HOUT
 
LARIKS
Lariks (klasse III) is de meest gebruikte houtsoort bij Europlay. Een houtsoort met zeer weinig spint en een duurzame kern waardoor ideaal voor gebruik bij buitentoepassingen.

DOUGLAS
Douglas (klasse III) wordt als alternatief gebruikt voor rechte en sterke houtconstructies. Heeft iets meer spint dan lariks waardoor toepasbaar bij rondhout waarvan het spint grotendeels weggefreesd wordt.

EIK
Eik (klasse II) is een duurzame stabiele houtsoort. Deze wordt enkel gebruikt voor ronde stokken en palen die met de grond in contact komen.

ROBINIA
Robinia wordt gebruikt bij het gamma Eco-Play. Deze houtsoort wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse I à II en is daardoor de meest duurzame Europese houtsoort.


PAALBEVESTIGINGEN
 
Bij het merendeel van de toestellen komt het hout niet meer in contact met de grond. In plaats van rechtstreeks grondcontact worden de palen op metalen voetsteunen geplaatst (TYPE A voor in de grond of TYPE B voor op de grond).METALEN
 
Metalen zijn staal, aluminium en roestvrij staal. Stalen onderdelen zijn steeds gezandstraald, roestwerend behandeld en voorzien van een kleurlaag door middel van een polyester poedercoating. Deze behandeling biedt hoogwaardige eigenschappen en een grote kleurvastheid. Aluminium onderdelen zijn geanodiseerd en gekleurd door middel van poedercoating. Roestvrij stalen onderdelen (inox) bieden een hoge duurzaamheid tegen corrosie en een feilloze uitstraling voor vele jaren. Alle gebruikte metalen zijn 100% recyclebaar.KUNSTSTOF
 
Kunststof onderdelen zijn vervaardigd uit polyethyleen, polypropyleen, polyamide of polycarbonaat. Het materiaal wordt gekozen in functie van sterkte en toepasbaarheid. Alle gebruikte kunststofmaterialen zijn UV-bestendig naar duurzaamheid en kleurvastheid. Het gebruikte HDPE polyethyleen plaatmateriaal (High Density Polyethylene) is speciaal ontwikkeld voor speeltoestellen. De hoge densiteit van dit materiaal biedt een meerwaarde tegen vervorming. Alle gebruikte kunststoffen zijn 100% recyclebaar, de zwarte platen zijn aan de basis zelfs vervaardigd uit gerecycled materiaal.


TOUWEN EN NETTEN
 
Touwen en netten  zijn vervaardigd uit vandalismevrije staalkabels. Deze kabels bestaan uit een vlechtwerk van dunne gegalvaniseerde staaldraden. Door deze combinatie bewaren de kabels hun soepelheid, waarborgen ze een zeer hoge treksterkte en zijn ze bestand tegen zware belasting. De verschillende stalen aders zijn op hun beurt omvlochten door polypropyleen. Polypropyleen voelt aangenaam aan en vergemakkelijkt het grijpen. Touwen en netten worden in verschillende aantrekkelijke kleuren aangeboden.
 
VEILIGHEID EN GARANTIETERMIJNEN:

VEILIGHEID
Europlay vervaardigt vernieuwende, uitdagende en uiterst veilige speeltoestellen. Bij elk nieuw ontwerp worden veiligheid en kindvriendelijkheid met elkaar gecombineerd en verzoend. Het certificaat, afgeleverd door TÜV, toont aan dat elk toestel voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN-1176.

GARANTIETERMIJNEN
 
LEVENSLANG
 
 • op roestvrij stalen onderdelen (inox)*
 • (uitgezonderd bewegende & mechanische onderdelen)
 • op gegalvaniseerde stalen onderdelen
 • op HDPE panelen
15 JAAR
 
 • op robinia
10 JAAR
 
 • op metaalcorrosie aan gecoate stalen onderdelen
 • (uitgezonderd veren, bewegende & mechanische onderdelen en bevestigingsmaterialen) *
 • op houtrot (lariks en eik)
 • op kunststof onderdelen
5 JAAR
 
 • op veren *
 • op touwen en netconstructies *
2 JAAR
 
 • standaardgarantie op fabricagefouten van productonderdelen

GARANTIE OP PRODUCTEN IN DE BUURT VAN WATER
 
 • Bij kustgebieden vervalt de gebruikelijke garantie op metaalcorrosie bij componenten geplaatst op minder dan 5km van de kust.

GARANTIEBEPERKING & GARANTIE-UITSLUITING
 
 • De garantie vervalt als producten niet op de correcte manier zijn geïnstalleerd (volgens de door EUROPLAY meegeleverde instructies), niet op de correcte manier zijn onderhouden (volgens de door EUROPLAY meegeleverde onderhoudsvoorschriften), en/of wanneer bij vervanging geen originele onderdelen van Europlay zijn gebruikt.