180 cm (1,9 x 19,5) | Fijnbezaagde Plank| Douglas Tuinhout | Behandeld

EP-44910

Tijdelijk in prijs verlaagd!

14.34

Merk:
Hillhout
Leveringsterm:
2 - 3 weken
€ 11,95

Prijs:

€ 11,95

Dit natuurlijke product is perfect voor uw eindeloze tuinproject, terras of omheining. Onze gezaagde houten planken zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, afhankelijk van waar u ze voor nodig heeft.


 


Wat moet je allemaal weten over Douglas Hout?


 


Douglas Tuinhout is een duurzaam hout dat afkomstig is van de Douglas Spar. Deze bomen groeien in het westen van Noord-Amerika, maar u vindt het ook in Europa en Azië. Ze komen veel voor in hoger gelegen gebieden en worden vaak gebruikt voor timmerhout omdat ze sneller groeien dan andere bomen.


Douglas tuinhout heeft een kenmerkend nerfpatroon waardoor het gemakkelijk te onderscheiden is van andere houtsoorten. Het heeft een roodbruine kleur als het nieuw is, maar vergrijst na verloop van tijd tot een egaal grijs. Het is zeer duurzaam door zijn hoge dichtheid en bevat vele lagen dik spinthout onder de lichter gekleurde kernhoutlaag.


De duurzaamheidsklasse van deze houtsoort is 3. Dit betekent dat Douglas tuinhout, zelfs in onbehandelde vorm, een zeer hoge weerstand tegen rotting heeft en zeer duurzaam is.


 


Kiezen voor behandeld Douglas Hout?


Douglas Hout heeft, zoals reed hierboven gesteld, in onbehandelde vorm een Duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout zo'n 10 tot 15 jaar meegaat.


Als je Douglas ook gaat impregneren, dan verleng je de levensduur met circa 5 jaar. Aldus mag je stellen dat behandeld Douglas hout ongeveer 15 tot 20 jaar mee gaat. Dit is een zeer lange tijd voor om het even welk houtproduct en het geeft u de zekerheid dat uw terras niet snel zal wegrotten.


 


Ruw bezaagd, Fijnbezaagd, Glad Geschaafd, wat zijn de verschillen?


Hier schetsen we kort de verschillen tussen ruw gezaagd, fijn gezaagd en glad gezaagd hout.


Een ruw gezaagde plank is hout dat niet geschaafd is tot een egaal oppervlak. Er kunnen wat knikken in zitten en andere onvolkomenheden waardoor het er rustieker uitziet dan geschaafde planken.


Een fijnbezaagde plank is gladder dan een ruw bezaagde plank. De reden is omdat er hier een fijnere zaagtand is gebruikt. Een fijnbezaagde plank is niet geschuurd / geschaafd.


Een glad geschaafde plank is hout dat is geschaafd tot een glad en gelijkmatig oppervlak. De afwerking is gladder dan bij fijnbezaagd hout.


 


Wie zijn de grootste afnemers van Douglas Hout?


We maken een onderscheid tussen:


Industriële kopers:


Industriële kopers van Douglas hout zijn onder meer meubelfabrikanten en houtbewerkers. Zij gebruiken het hout voor de binnenafwerking van woningen of kantoorgebouwen, of voor de bouw van meubels.


Commerciële kopers:


Commerciële kopers zijn detailhandelaren die fijne meubel- en freeswerkproducten aan huiseigenaren verkopen. Zij gebruiken Douglashout als basismateriaal omdat het sterk en duurzaam is.


 


Douglas Tuinhout te koop bij Houthandel E-woodproducts


Douglas tuinhout is verkrijgbaar bij houthandel E-woodproducts. U kunt kiezen uit verschillende maten, houtsoorten en prijzen. Vergis je niet, Douglas tuinhout is een kwaliteitsproduct dat u met trots zult gebruiken in uw huis of bedrijf.


Uit welk team is het bedrijf E-woodproducts samengesteld?


Het team van E-woodproducts bestaat uit mensen met een passie voor hout. Wij zetten ons in om u te voorzien van de beste kwaliteit Douglas tuinhout en alle andere soorten houtproducten die vandaag de dag op de markt zijn.


Bekijk onze contactpagina om de mensen achter de schermen te leren kennen.


 


Productspecificaties:

Algemene kenmerken:
Materiaalsoort:Douglas hout
Behandeld:Druk geimpregneerd groen
Afwerking:Fijnbezaagd
Afmetingen:
Breedte:19,5
Diepte:180
Overige kenmerken:
PDF documenten: