Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Dakleer Gardentop Grijs, rol van 6.5 m2

EP-409994

Tijdelijk in prijs verlaagd!

26.34

Merk:
Tuindeco
Leveringsterm:
1 - 9 werkdagen
€ 21,95

Prijs:

€ 21,95

Dakleer, of Bitumen dakleer?


Dakleer (of ook wel Bitumen dakleer genoemd), is een dakbedekking, en is een goedkoper alternatief voor leien op uw platte dak. Het wordt ook wel bitumen genoemd en wordt in rollen op het dak aangebracht door het materiaal erop te branden. Voordelen van dakleer zijn dat het goedkoper is dan bijvoorbeeld leien. Bovendien hoeft uw dak niet 100% vlak te zijn, maar kan het tot een helling van 2% gelegd worden. Bitumen is verder waterdicht, zeer sterk en heeft een grote kleefkracht. Maar er zitten (helaas en uiteraard) ook nadelen aan. Het is bijvoorbeeld niet elastisch en wordt hard bij vorst en zacht bij warmte.

De Gardentop dakleer wordt geleverd op rollen en kan zonder gereedschap rechtstreeks op het dak worden aangebracht.

Bent u op zoek naar dakbedekking? Gardentop dakleer Grijs, rol van 6.5m2. Bestel deze eenvoudig en snel bij webshop E-woodproducts!
 

Is dakleer hetzelfde als bitumen?

 

Er is geen verschil tussen beide termen. Of iemand het nu heeft over een rol dakteer of een rol bitumen (een soort asfalt), in bijna alle gevallen komt het op hetzelfde neer: het gaat om geraffineerde petroleum die tot platen wordt verwerkt voor gebruik op daken.

 

Hoe lang gaat een dak met dakleer mee?

 

Dakleer is een duurzame vorm van dakbedekking die ongeveer 25 jaar meegaat. Daarom hoeft u het enige tijd niet te vervangen. De andere onderdelen van uw dak kunnen echter sneller dan verwacht verslechteren als ze worden blootgesteld aan bepaalde elementen of omgevingsfactoren zoals extreem weer en vervuiling.

 

Wat is beter bitumen of EPDM?

 

EPDM is doorgaans goedkoper dan bitumen. Het kan op maat worden gemaakt en als één geheel op het dak worden geplaatst. Toch moet bitumen niet onderdoen voor EPDM. Een dak met vakkundig geplaatste bitumen is oerdegelijk en absoluut waterdicht.

 

Wat is EPDM dan?

 

EPDM is een synthetisch rubber dat uit aardolie wordt vervaardigd en in dakbedekkingsmaterialen wordt gebruikt. "EPDM" staat voor Ethyleen, Propyleen, Diëthyleen en Monomeer - de grondstoffen waaruit deze synthetische stof bestaat.

Productspecificaties:

Algemene kenmerken:
Materiaalsoort:Kunststof
Afmetingen:
Overige kenmerken:
PDF documenten: