Rozenboog

Rozenboog als kers op de taart in uw tuin? Een rozenboog is een structuur die kan worden gebruikt om twee ruimtes te scheiden. Het kan ook worden gebruikt om een ruimte te versieren, en het is een geweldige manier om een centraal punt voor uw tuin of erf te creëren.

Een rozenboog is meestal gemaakt van hout of metaal, met planken van hout die de horizontale delen en verticale palen die houden de structuur. De planken worden vaak wit of lichtbruin geschilderd, zodat ze niet te donker worden in de zon en te veel warmte afgeven.

Een rozenboog kan worden gevormd in vele verschillende vormen, maar meestal wordt hij gezien als een boog of halve cirkelvorm, zoals je die boven op een deurkozijn ziet.

Als u op zoek bent naar iets speciaals in uw tuin of erf dat de aandacht zal trekken zowel binnen als buiten uw huis, overweeg dan het toevoegen van een rozenboog!
 

Rozenboog, wat een goed idee!

 

Wat is een goede rozenboog?

 

Een goede rozenboog is sterk, betrouwbaar en stevig. Het moet in staat zijn om zijn eigen gewicht te houden, evenals alle andere items geplaatst op de top van het, zonder knikken of breken. Een goede rozenboog moet ook een mooie vorm hebben, en in staat zijn om te worden gebruikt met een verscheidenheid aan verschillende bloemen en planten.

Kies daarom best voor een houten rozenboog, want ze zijn het stevigst en kunnen nog vele jaren gebruikt worden. Toch is het nodig om het hout ook jaarlijks te onderhouden. Smeer daarom jaarlijks dit product in met houtolie. Deze zorgt ervoor dat het hout nog jaren zal meegaan.

 

Welke planten geschikt voor rozenboog?

 

Goede vraag!

We gaan deze vraag in twee delen beantwoorden: het eerste deel is een lijst met planten die geschikt zijn voor rozenbogen, en het tweede deel is een lijst met planten die niet geschikt zijn voor rozenbogen.

Planten die geschikt zijn voor rozenbogen:

 

 • Klimrozen

 • Wisteria

 • Clematis

 • Kamperfoelie

 • Klimop,

 • Wilde Wingerd

 • Jasmijn,

 • Passiebloem

 

De Klimop, Wilde Wingerd zoals de Parthenocissus, de Clematis, Passiebloem, Jasmijn en Kamperfoelie zijn naast rozen en klimrozen, uitstekende opties voor de rozenboog.

 

Planten die niet geschikt zijn voor rozenbogen

 

 • Bossen of struiken met doornen of stekels

 • Hoge en zware planten (zoals rododendrons) -planten met grote bladeren (zoals varens)

 • Planten met vruchten of zaden (zoals druiven) -alle planten die de structuur van uw boog kunnen beschadigen

 • Bloeiende rozen: ze mogen dan mooi zijn, maar ze zijn te fragiel en te zwaar om zichzelf te ondersteunen.

 

Reviews over pergola-rozenbogen zijn welkom!

 

Reviews zijn een krachtige manier voor klanten om hun ervaringen en meningen met anderen te delen.

Daarom waarderen we uw feedback, en we willen dat u weet dat we die op prijs stellen. We willen u ook belonen voor het nemen van de tijd om uw ervaring met ons te delen, dus dit is wat u moet doen:
 

Wij belonen onze klanten die beoordelingen sturen regelmatig met waardebonnen, dus zorg ervoor dat u van deze mogelijkheid gebruik maakt!

En vergeet niet: als u ons een beoordeling met foto's stuurt, is de kans groot dat deze wordt beloond!