Tuinhout

Welkom op onze pagina waar u alles kunt vinden over het kopen van tuinhout. Of u nu op zoek bent naar hout voor een nieuwe schutting, een tuinhuisje of een terras, wij hebben de juiste oplossing voor u. Ons assortiment bestaat uit hoogwaardige houtsoorten zoals vuren, Douglas en hardhout. Bovendien bieden wij diverse afmetingen en profielen aan, zodat u precies het juiste hout kunt vinden voor uw project. Bekijk ons aanbod en bestel vandaag nog uw tuinhout!.

Constructiehout:


Constructiehout is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan uw huis en een ruimte te creëren die warm, uitnodigend en functioneel is. Het kan worden onderverdeeld in vier categorieën: geschaafde regels, panlatten, schoren en gordingen.

 

Wat zijn geschaafde regels?


Geschaafde regels zijn een soort constructiehout die vaak gebruikt wordt in bouwprojecten. Het wordt gemaakt door hout te schaven, waardoor de oppervlakte gladder en nauwkeuriger wordt. Dit maakt het hout geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld wanden, plafonds en vloeren. Het is een van de meest voorkomende soorten constructiehout omdat het goedkoop, sterk en gemakkelijk te verwerken is.

 

Wat zijn panlatten?

 

Panlatten zijn een type constructiehout dat vaak wordt gebruikt voor het maken van wanden en plafonds. Het zijn dunne, brede planken die vaak van hout zijn gemaakt. De planken worden vaak in een pan- of golfvorm geperst, waardoor ze stijf en sterk zijn. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in bouwprojecten waar het gaat om het maken van wanden en plafonds. Ze worden vaak gebruikt in nieuwbouwprojecten, maar ook bij renovatieprojecten om bijvoorbeeld wanden snel en efficiënt te kunnen vervangen.

 

Wat zijn schoren?

 

Schoren zijn horizontale houten constructie-elementen die worden gebruikt in bouwprojecten om ondersteuning te bieden aan verticaal geplaatste elementen zoals wanden en plafonds. Ze worden vaak gebruikt als ondersteuning voor dakconstructies, maar ook voor het maken van vloeren. Schoren worden vaak in combinatie met verticale elementen zoals stijlen en kolommen gebruikt om de constructie stijf en stevig te maken. Ze komen in verschillende afmetingen en kwaliteiten, afhankelijk van de toepassing en de last die ze moeten dragen.

 

Wat zijn gordingen?

 

Gordingen zijn verticale houten constructie-elementen die worden gebruikt in bouwprojecten om ondersteuning te bieden aan horizontale elementen zoals dakspanten of vloerdelen. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met schoren om een stijve en stevige constructie te maken. Gordingen zijn vaak iets dikker dan schoren, omdat ze meestal de belangrijkste dragende elementen zijn in een constructie. Ze worden vaak gebruikt in oudere gebouwen, vooral in houten constructies, maar ook in moderne gebouwen worden gordingen nog steeds gebruikt.
 

 

Houten Palen


Palen worden meestal gebruikt als palen voor omheiningen of terrassen, maar kunnen ook worden gebruikt als fundering voor andere constructies zoals schuren of garages. Palen worden meestal gemaakt van grenen of ceder omdat ze stevig genoeg zijn om onder druk te blijven staan, maar toch flexibel genoeg om niet te barsten als het buiten koud wordt. Als zodanig gaan ze meestal langer mee dan andere soorten constructiehout, zodat ze de moeite waard zijn om in te investeren als u van plan bent iets groots te bouwen, zoals een buitenspeelplaats of een opslagloods!
 

Houten Planken


Er zijn verschillende soorten houten planken die worden gebruikt voor verschillende doeleinden in de tuin en het huis. Hieronder worden enkele van de meest populaire soorten beschreven.

 

Rabat Planken:

 

Deze planken hebben groeven in beide randen, die helpen om de stukken bij elkaar te houden wanneer ze aan elkaar worden genageld. Dit maakt ze geschikt voor gevelbekleding en tuinhuisjes. De halfhouten varianten hebben een speciale bewerking waardoor het beter draineren dan standaard rabatplanken, waardoor er minder snel vocht tussen kan komen.

 

Blokhutprofielen:

 

Blokhutprofielen zijn soortgelijk aan rabatdelen, maar hebben slechts één kant met groeven. De andere kant is vaak afgerond, wat de planken een decoratief uiterlijk geeft, bijvoorbeeld als boomstammen.

 

Latten:

 

Latten zijn dunne houten planken die vaak gebruikt worden voor het maken van verstelbare onderdelen zoals luiken, roosters en roosters. Ze zijn ook geschikt voor het maken van hekken en andere afscheidingswanden. Latten zijn vaak gemaakt van cederhout of andere houtsoorten die resistent zijn tegen rotting en insecten.

 

Tong-en-groef

 

Tong-en-groef planken zijn speciaal ontworpen om snel en gemakkelijk aan elkaar te worden verbonden zonder de hulp van gereedschap. De planken hebben een groef aan één zijde en een tong aan de andere zijde, waardoor ze eenvoudig in elkaar passen. Dit maakt ze ideaal voor het maken van vloeren, wanden en plafonds. Tong-en-groef planken zijn vaak gemaakt van cederhout of andere houtsoorten die resistent zijn tegen rotting en insecten.

 

Fijnbezaagde planken

 

Fijnbezaagde planken zijn dunne houten planken die vaak gebruikt worden voor het maken van afwerkingen zoals panelen, boekenplanken en vloerdelen. Ze zijn gemaakt van fijnbezaagd hout waardoor de nerven en de structuur van het hout zichtbaar zijn. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in interieurs met een rustieke of landelijke stijl.

 

Dakbeschot

 

Dakbeschot is een ander type houten plank dat wordt gebruikt voor het bedekken van platte daken of vloeroppervlakken, zoals een veranda of terras. Deze planken worden vaak uit grotere stukken hout gezaagd, zodat ze naadloos op elkaar aansluiten wanneer ze worden gelegd.

 

Rhombus profielstukken

 

Rhombus profielstukken zijn speciaal gevormde planken met een uniek nerfpatroon dat loopt in de lengterichting. Een zijde van de plank is vaak blootgesteld, wat een natuurlijke uitstraling geeft. Deze planken zijn geschikt voor terrasvloeren vanwege hun hardheid en duurzaamheid.

 

Halfhouts Rabat

 

Halfhout gevelbekleding is een speciaal type houten plank dat is ontworpen voor horizontale plaatsing. Dankzij de speciale bewerking van het hout, draineert het beter dan reguliere rabatdelen, waardoor er minder snel vocht tussen kan komen. Het grootste verschil tussen halfhouts rabat en rabatdelen is dat bij gewone rabatdelen de onderkant van elke plank een groef heeft, wat kan leiden tot afbreken.

 

Schaaldelen

 

Schaalplanken, ook wel boomstamplanken of schorsplanken genoemd, zijn houten planken met een robuuste en natuurlijke uitstraling. Door hun schoonheid zijn ze perfect voor gebruik in tuinen, zoals voor terrasvloeren of tuinhuisjes.

 

Funderingsbalk

 

Funderingsbalken zijn een belangrijk onderdeel van houten tuinhuisjes en blokhutten om rot te voorkomen. Deze balken tillen het gebouw van de grond, waar water zich vaak verzamelt, waardoor het hout droog blijft. Dit is van groot belang om de levensduur van houten constructie

 

 

Vlonderplanken


Vlonderplanken, ook wel terrasplanken genoemd, zijn houten planken die worden gebruikt om een terras of veranda mee te creëren. Ze zijn vaak gemaakt van hardhout of composietmaterialen en komen in verschillende maten en stijlen. Vlonderplanken zijn duurzaam en weerbestendig, waardoor ze populair zijn voor buitengebruik. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden geverfd of gebeitst voor een persoonlijke touch. Vlonderplanken zijn een geweldige optie voor het creëren van een mooie en functionele buitenruimte.