Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Tuinhout online kopen

Tuinhout

Wat is er zo bijzonder aan tuinhout?

Nou, het is als een stukje natuur in je eigen achtertuin. Het is de perfecte manier om iets van de schoonheid en sereniteit van het bos in huis te halen.

En als u denkt dat tuinhout alleen voor tuinarchitectuur is, dan denkt u niet buiten de gebaande paden. Van tuinhout kun je van alles maken: schuttingen, tafels, stoelen, zelfs hele huizen! Je kunt er een boomhut of zelfs een tipi mee bouwen!

 

Contructiehout :

Constructiehout is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan uw huis en een ruimte te creëren die warm, uitnodigend en functioneel is. Het kan worden onderverdeeld in vier categorieën: geschaafde regels, palen, vloerdelen en planken.

Dit is wat u moet weten over elk type constructiehout:

Geschaafde regels

Geschaafde regels zijn het meest voorkomende type constructiehout. Ze worden gebruikt voor bijvoorbeeld bevelsiding, lijstwerk en vloeren. Ze zijn gemakkelijk te installeren en zijn er in verschillende maten, zodat u er een kunt kiezen die aan uw behoeften voldoet. Ze zijn ook relatief goedkoop. De meest voorkomende soort geschaafde regel is grenen. Het is zacht hout dat niet goed bestand is tegen slijtage, dus het is niet de beste keuze als je iets bouwt dat vaak gebruikt zal worden, zoals een terras. Maar als je project slechts af en toe wordt gebruikt, zijn grenen geschaafde regels een prima optie!

Palen

Palen worden meestal gebruikt als palen voor omheiningen of terrassen, maar kunnen ook worden gebruikt als fundering voor andere constructies zoals schuren of garages. Palen worden meestal gemaakt van grenen of ceder omdat ze stevig genoeg zijn om onder druk te blijven staan, maar toch flexibel genoeg om niet te barsten als het buiten koud wordt. Als zodanig gaan ze meestal langer mee dan andere soorten constructiehout, zodat ze de moeite waard zijn om in te investeren als u van plan bent iets groots te bouwen, zoals een buitenspeelplaats of een opslagloods!

Planken

Er zijn verschillende soorten planken die als constructiehout kunnen worden gebruikt.

Voorbeelden zijn rabatdelen, blokhutprofielen, dakbeschot, rhombusprofiel, halfhout, schaalbeschot en bodemprofiel en funderingsbalk.

Een rabatdeel heeft groeven in beide randen. De groeven helpen om de stukken bij elkaar te houden wanneer ze aan elkaar worden genageld.

Blokhutprofielen zijn slechts aan één kant gegroefd en hebben aan de andere kant een afgeronde rand. Ze worden vaak voor decoratieve doeleinden gebruikt omdat ze er van een afstand als boomstammen uitzien.

Dakbeschot wordt gebruikt om een plat dak of vloeroppervlak zoals een veranda of terras te bedekken. De planken worden gewoonlijk uit grotere stukken hout gezaagd, zodat ze op elkaar aansluiten wanneer ze naast elkaar op elkaar worden gelegd (bv. een vierkant stuk cederhout van 4 voet wordt in stukken van 4 voet lang gezaagd).

Rhombus profielstukken hebben een afwisselend nerfpatroon dat in de lengterichting loopt, met een blootgestelde zijde aan één zijde (d.w.z.: de blootgestelde zijde kan in natuurlijke kleur worden gelaten, terwijl de overige zijden worden gebeitst/geschilderd). De ruitvormige plank is een geweldige terrasoptie omdat hij hard en duurzaam is en een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Het is ook gemakkelijk te installeren en gaat jaren mee.

Halfhouts Rabat

Halfhout gevelbekleding is geschikt voor horizontale plaatsing. Door de speciale bewerking van het hout draineert het beter dan standaard rabatdelen, zodat er minder snel vocht tussen kan komen. Het verschil tussen halfhouts rabat en rabatdelen is dat bij gewone rabatdelen de onderkant van elke plank een groef heeft en dus gemakkelijker kan worden afgebroken. Het sparrenhout is bruin gebeitst en de blootgestelde kant is fijn gezaagd om het glad te maken.

Ideaal voor gebruik als gevelbekleding, op tuinhuisjes en bergingen.

Schaaldelen

Schaalplanken, ook wel boomstamplanken of schorsplanken genoemd vanwege de rand schors die er nog op zit, hebben een robuuste en natuurlijke uitstraling. Door hun schoonheid zijn ze perfect voor gebruik in uw tuin.

Funderingsbalk

Funderingsbalken zijn de ideale oplossing om houten tuinhuisjes en blokhutten tegen rot te beschermen. Omdat funderingsbalken een gebouw van de grond tillen - waar water zich meestal verzamelt - blijft uw hout droog.

Vlonderplanken

Terrasplanken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om uw tuin een aantrekkelijke uitstraling te geven. U kunt ze gebruiken om patio's of paden door de ruimte aan te leggen of te verbeteren. Vlonderplanken geven elke tuin een elegant tintje. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen hardhouten of Douglas planken. Deze twee opties bieden verschillende voordelen en kenmerken. Hardhout is resistenter dan douglas, maar ook duurder en moeilijker te bewerken. Als u een materiaal wilt dat gemakkelijk te bewerken is, kunt u overwegen Douglas planken te kiezen.