Tuinkasten

De houten tuinkasten zijn een geweldige manier om uw buitenmeubilair en andere voorwerpen op te bergen. Deze kasten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, stijlen en maten. U kunt kiezen uit de hardhouten of grenen tuinkasten, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. De houten tuinkast zal u helpen om uw gereedschap en andere items te organiseren zonder te veel ruimte in uw huis in te nemen.

Als je een mooie tuin wilt hebben, dan moet je een houten tuinkast hebben die er goed uitziet en jarenlang goed werkt!

Er zijn veel verschillende soorten houten tuinkasten op de markt. Je kunt ze krijgen in grenen of hardhout, wat beide goede opties zijn als je iets stevigs en betrouwbaars wilt dat niet gaat rotten als het nat wordt. Of je kunt kiezen voor een fietsenstalling als je niet veel ruimte hebt, maar toch een plek wilt om je fietsen veilig op te bergen!

Wat voor soort houten tuinkast u ook kiest, er zijn tal van voordelen verbonden aan het bezitten van een kast:

-Ze zien er geweldig uit! Niemand wil een lelijke schuur in zijn tuin en zelfs als ze dat wel willen, zouden ze geen lelijke schuur van hout willen! Houten tuinkasten zien er prachtig uit tegen de achtergrond van bloemen en planten, dus ze voegen zeker wat extra flair toe aan elke buitenruimte.

-Ze zijn functioneel! Veel houten kasten zijn voorzien van planken of laden waar

 

Een tuinkast van hardhout of grenenhout

Grenen is zacht hout dat gemakkelijk kan worden gebogen en gevormd in elke vorm of maat. Het is ook relatief goedkoop in vergelijking met andere houtsoorten. Het nadeel van grenen is dat het niet zo lang bestand is tegen de elementen als hardhout, dus als u van plan bent uw apparatuur het hele jaar door buiten op te slaan, kunt u overwegen een hardhouten kast aan te schaffen.

Hardhout heeft een veel duurzamere structuur dan grenen, vanwege het strakkere nerfpatroon en de dichtheid; het kan echter ook veel duurder zijn dan grenen, omdat het moeilijker te vinden is in grote hoeveelheden tegelijk (wat vaak tot hogere kosten leidt). Hardhouten kasten gaan buiten langer mee dan grenen kasten, omdat ze minder flexibel zijn als het gaat om uitbuigen door temperatuurveranderingen.

Beide houtsoorten gaan met de juiste verzorging tientallen jaren mee, maar hardhout wordt over het algemeen als superieur beschouwd omdat het zo duurzaam is en lang meegaat. Wij raden hardhout aan voor buiten omdat het duurzaam en mooi is, maar als u iets goedkopers nodig hebt en het niet erg vindt om het om de paar jaar te vervangen, is grenen ook prima geschikt voor u!

 

Fietsenberging

Een houten fietsenberging kan een geweldige aanvulling zijn op uw woning, of u nu een plek zoekt om uw fiets op te bergen of gewoon wat groen en karakter aan uw tuin wilt toevoegen.

Houten fietsenstallingen zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en ze zijn er in verschillende stijlen en maten die in bijna elke ruimte passen. U kunt zelfs de kleur van uw schuurtje aanpassen met verf of beits!

Als u op zoek bent naar een plek om uw fiets op te bergen terwijl hij niet wordt gebruikt, dan is een houten fietsenstalling perfect voor de klus. Hij is groot genoeg voor meerdere fietsen, maar klein genoeg om niet te veel ruimte in uw tuin in te nemen.

Wilt u iets meer decoratiefs dan alleen functioneel, dan is een houten fietsenstalling perfect! Het geeft u de mogelijkheid om wat groen toe te voegen aan uw tuin en biedt tegelijkertijd wat extra opbergruimte voor uw fiets(en).