Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Schommelbanken

Het is een mooie dag in de tuin! Je zit op een schommelbank, heen en weer te schommelen, en je kunt niet anders dan glimlachen. Misschien is het omdat het buiten zo warm is dat het briesje geweldig aanvoelt, of misschien is het omdat je hond vlinders om je heen jaagt.

Wat de reden ook is, je weet dat dit een van die momenten is waarop de tijd vertraagt - wanneer al het andere stopt en het enige dat telt het hier en nu is.

Daarom houden we van onze schommelbanken: ze bieden een plek om even uit het leven te stappen, al is het maar voor een paar minuten. Het is als reizen zonder het huis te verlaten!

Er zijn twee opties als het gaat om het kiezen van je eigen schommelbank: hardhouten schommelstoelen of gepoedercoate metalen schommelstoelen. Beide hebben hun voor- en nadelen, maar welke u ook kiest, wij zijn ervan overtuigd dat u nooit meer weg wilt als u eenmaal op onze prachtige banken zit!

Hardhouten schommelbank
Jamaica Schommelbank
Haiti Schommelbank
Honolulu Schommelbank

Schommelstoelen zijn geweldig om te ontspannen, maar ze kunnen nog beter zijn als je buiten bent. Een schommelbank is de perfecte plek om te gaan zitten en te genieten van een goed boek of gewoon even op adem te komen.

Het belangrijkste verschil tussen hardhouten schommelstoelen en gepoedercoate metalen schommelstoelen is dat de laatste veel duurzamer zijn. Ze zijn ook lichter dan houten stoelen, waardoor ze gemakkelijker te verplaatsen zijn. Als u iets wilt dat jaren en jaren meegaat, dan kunt u overwegen een schommelbank van gepoedercoat metaal te kopen. Zoekt u echter iets met wat meer karakter, dan is hardhout de juiste keuze! Hardhouten schommelstoelen zijn een goede keuze als je iets wilt dat er ongelooflijk rustiek en mooi uitziet. Het hout is meestal afkomstig van bomen die op natuurlijke wijze zijn omgevallen of die zijn geoogst voor timmerhout. Na het zagen en frezen wordt het hout geschuurd om alle ruwe plekken en splinters te verwijderen voordat het in de vorm van een schommelstoel wordt gegoten.

Schommelbanken bestaan al eeuwen, maar hun populariteit is in de loop der tijd alleen maar toegenomen. Hun geschiedenis gaat helemaal terug tot in de jaren 1800, toen ze voor het eerst in Amerika werden geïntroduceerd als onderdeel van een poging van Victoriaanse cultuurliefhebbers die iets anders wilden dan traditionele meubelontwerpen zoals banken of stoelen.