Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Grenen tuinbanken

Als u van het buitenleven houdt, zult u dol zijn op een grenenhouten bank.

Grenen is een prachtig en duurzaam hout dat kan worden gebruikt voor een reeks buitenmeubelen, waaronder grenen tuinbanken. De kleine, strakke nerven van het hout maken het zeer stevig en duurzaam, zelfs in barre weersomstandigheden. Grenen is ook zacht genoeg om er ingewikkelde ontwerpen in te snijden, waardoor het een populaire keuze is voor decoratieve stukken. Als u op zoek bent naar een investering die jarenlang meegaat, is grenenhout een goede keuze.

 

Maar wat is grenenhout eigenlijk? En hoe onderhoudt u het?

Grenen is zacht hout dat groeit in noordelijke klimaten zoals Canada en Scandinavië. Omdat het zacht is, is het gemakkelijk te bewerken en heeft het niet veel onderhoud nodig - u hoeft alleen maar het vuil en eventuele sapophopingen te verwijderen met water en zeep! Zorg ervoor dat het water niet te warm of te koud is om de houtvezels niet te beschadigen.

 

Zoals bij elke houtsoort moet grenen echter goed worden behandeld om zijn uiterlijk en kwaliteit te behouden. Als u kijkt naar het kopen van een houten grenen tuinbank, zijn hier enkele dingen die u moet weten voordat u uw aankoop doet:

1. Grenen heeft de neiging om vocht te absorberen uit de lucht en de grond eromheen. Dit kan leiden tot scheuren en kromtrekken in de structuur van uw bank als er na de installatie niet goed voor wordt gezorgd. Om dit probleem te voorkomen, zorgt u ervoor dat u uw bank periodiek met kit of vernis (afhankelijk van wat voor soort afwerking het heeft) bedekt, zodat water niet in de houtnerf kan komen tijdens regenbuien of andere gure weersomstandigheden.

2. Als u een grenen tuinbank kiest, zorg er dan voor dat het gebouwd is met onder druk behandeld hout in plaats van gewone onbehandelde soorten zoals ceder of redwood, omdat deze soorten niet zo duurzaam zijn na verloop van tijd vanwege hun poreuze aard (wat betekent dat ze meer vocht zullen absorberen dan andere houtsoorten). Onder druk behandeld hout is een soort timmerhout dat chemisch is behandeld om te voorkomen dat het gaat rotten. Het is niet zo sterk of duurzaam als andere houtsoorten (zoals roodhout of cederhout), maar het zal u vele jaren dienst bewijzen als het goed wordt onderhouden.