Douglas tuinbanken

Wat moet u weten over Douglas tuinbanken?

Douglas tuinbanken zijn een type tuinbank dat gemaakt is van Douglas hout. Ze verschillen van andere tuinbanken door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn.

De sterkte, duurzaamheid en het mooie uiterlijk van Douglas hout hebben het door de geschiedenis heen tot een favoriet gemaakt. Het algemene gebruik als bouwmateriaal is echter afgenomen door de concurrentie van tropisch hardhout.

Douglas banken zijn te vinden in veel parken, tuinen en tuinen. Ze worden vaak gebruikt als een plek om te zitten tijdens het lezen of ontspannen - Douglas hout is het perfecte materiaal voor het maken van een van deze stevige armaturen omdat het stevig maar duurzaam is.

Geschiedenis van het douglashout


Het douglashout komt van de Douglas spar, die inheems is in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het hout is eeuwenlang gebruikt door inheemse Amerikanen voor de bouw van kano's en andere voorwerpen, en het werd voor het eerst gebruikt voor tuinbanken in 1890.

De Douglas spar groeit in vochtige maar niet moerassige bossen, zodat de stammen meestal recht zijn en vrij van knoesten. Het hout is sterk genoeg om het hele jaar door de elementen te weerstaan, en het heeft een aangenaam nerfpatroon dat het aantrekkelijk maakt wanneer het gepolijst wordt.

De Douglas sparren die gebruikt worden voor tuinbanken groeien van nature aan de westkust van Noord-Amerika. Ze kunnen tot 250 voet hoog worden! De takken worden meestal met de hand geoogst omdat ze zo groot zijn - ze kunnen tot 1000 pond per stuk wegen!

Tuinbanken van Douglasspar zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een duurzaam meubelstuk voor buiten dat vele jaren meegaat zonder te verbleken of te barsten bij blootstelling aan zonlicht of regenwater (wat betekent dat ze zeer geschikt zijn voor de zee!).


Kiezen voor duurzame houten tuinmeubelen


Als u op zoek bent naar een duurzame tuinbank die de tand des tijds zal doorstaan, kijk dan niet verder dan de Douglas tuinbanken.

Onze banken zijn gemaakt van duurzaam hout dat gegarandeerd tientallen jaren meegaat, zodat u gerust kunt zijn dat uw investering de moeite waard is.

Of u nu een bank zoekt voor uw voortuin of achtertuin, we hebben voor ieder wat wils: van klassieke houten ontwerpen tot moderne banken die eruit zien alsof ze op een catwalk thuishoren.

U vindt elke denkbare stijl bij Douglas tuinbanken - en allemaal tegen betaalbare prijzen!

Onze producten zijn gemaakt van duurzaam hout dat duurzaam is geoogst en gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Dit betekent dat onze meubelen er niet alleen geweldig uitzien in uw tuin, maar ook bijdragen aan de bescherming van het milieu gedurende vele jaren.