Bierbanken

Bierbanken zijn een geweldige optie voor uw buitenruimte, maar wat weet u ervan?

Een bierbank is een lange, smalle tafel die een aantal toepassingen heeft. Hij kan worden gebruikt als extra tafel op uw bruiloft, of als zitbankje voor uw volgende barbecue. Je kunt hem zelfs gebruiken in je tuin of op het strand - hij is veelzijdig!

Bierbanken zijn er in verschillende maten, van 1,10m tot 2,20m, waardoor ze perfect zijn voor feesten van alle groottes en gelegenheden. Sommige bierbanken hebben ook rugleuningen zodat ze comfortabeler zijn om op te zitten terwijl je met vrienden en familie van een drankje geniet.

Bierbanken bestaan al sinds de 16e eeuw en werden oorspronkelijk gebruikt als biertafel, maar ze worden nu ook zelfs gebruikt als eettafel en als bijzettafel.

De geschiedenis van de bierbanken begint in Engeland, waar het gebruikelijk was om op een mooie zomerdag met vrienden en familie buiten te zitten en bier te drinken. De eerste bierbanken waren van hout of steen en hadden geen rugleuningen. In 1710 werd de eerste bierbank met een ronde vorm gemaakt door Samuel Houghton, die later Lord Mayor van Londen werd. In 1876 vond Alexander Mackenzie de eerste rugleuning uit voor het comfort van zijn klanten die buiten hun biertje zaten te drinken.


Biertafels

Biertafels zijn vergelijkbaar met bierbanken, maar ze zijn bedoeld om meer dan alleen bierglazen op te zetten. Gewoonlijk hebben ze een groter oppervlak dan bierbanken, waardoor ze praktischer zijn als het erom gaat boeken of tijdschriften en drankjes erop te zetten. Ze worden ook wel koffie/cocktailtafels genoemd vanwege hun veelzijdigheid in termen van functiegebruik.

Biertafels zijn perfect voor elk feestje thuis of op kantoor. Een biertafelset geeft je de mogelijkheid om een avond met vrienden te genieten van een ijskoud brouwsel, of gewoon een middag op het werk met een kopje koffie (of thee). Aangezien ze opklapbaar zijn kunnen ze na gebruik gemakkelijk opgevouwen en opgeborgen worden.