Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Zelfbouw schuttingen

Schuttingen zijn een belangrijk onderdeel van een huis. Ze maken uw tuin mooi en beschermen u tegen verschillende soorten ongedierte en dieren. U kunt ook hekken maken met uw eigen handen met behulp van een aantal palen.

Zelfbouwschuttingen zijn de beste manier om uw tuin veilig te houden. Bij een zelfbouw schutting heb je eindpalen, tussenpalen en hoekpalen. U kunt deze palen van douglas hout gebruiken om uw eigen omheining te maken. Deze palen zijn belangrijk omdat ze uw omheining op zijn plaats houden en stabiel maken. Ze helpen ook om het hek schoonheid en stevigheid te geven, zodat het vele jaren meegaat. De palen zijn gemaakt van Douglasspar, een sterk en duurzaam hout. Het is een zachte houtsoort die gemakkelijk in de door u gewenste maat gezaagd en gevormd kan worden. U kunt deze palen vele jaren gebruiken om uw eigen omheining te maken, zolang u ze goed verzorgt.

 

Het eerste wat u moet doen is beslissen wat voor soort hekwerk u wilt. Er zijn veel verschillende soorten omheiningsmaterialen beschikbaar, van hout tot metaal of zelfs beton. Zodra u hebt besloten over het type hekwerk materiaal dat u wilt voor uw tuin, is het tijd om te gaan werken aan uw ontwerp!

U zult wat hulp nodig hebben van professionals als u een mooi tuinhek wilt dat jarenlang meegaat. Je moet er ook voor zorgen dat het structureel goed is, zodat het niet omvalt tijdens slechte weersomstandigheden zoals windstormen of zware sneeuwval in de wintermaanden."

 

 

Wat is het verschil tussen de soorten palen ?

Eindpalen: Deze palen worden gebruikt om het hek te ondersteunen aan beide zijden en maken het stabieler. Ze worden meestal geplaatst aan het begin en einde van het hek. De palen moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van het hek te ondersteunen.

Tussenpalen: Tussenpalen houden het hek tussen elke eindpaal en helpen bij het rechtop houden op zijn plaats. Deze palen worden gewoonlijk op regelmatige afstanden langs de omheining geplaatst. Sommige omheiningen kunnen meer dan één tussenpaal hebben, afhankelijk van hoe lang ze zijn en hoeveel secties ze hebben.

Hoekpalen: Deze posten helpen bij het ondersteunen van de hoek van de schutting, zodat deze niet gemakkelijk naar beneden valt wanneer er winddruk op komt. Het type palen dat u gebruikt hangt af van het type omheining dat u hebt. Sommige types vereisen meer dan een type post, terwijl anderen slechts één nodig hebben. Bijvoorbeeld, een hek van de kettingschakel vereist eindpalen, tussenpalen en hoekpalen.