Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke omheiningen kunnen een geweldig alternatief zijn voor traditionele omheiningen. Ze zijn duurzamer, ze vereisen geen onderhoud zoals verf of overschilderen, en ze zijn mooi om te starten!

¬ 

¬ 

¬ 

Natuurlijke hekken kunnen worden gemaakt van vele dingen, van wilg of riet matten, bamboe schermen, boomschors matten, of heide matten en ze hebben allemaal hun voordelen.
 

Wilgentenen

Het wilgenhekwerk is een uitstekende keuze voor iedereen die een natuurlijk alternatief zoekt voor traditionele houten of metalen hekken. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 90 x 180 en 180 x 180. Het is gemakkelijk te installeren, zodat u uw kleintjes veilig kunt houden zonder te hoeven investeren in dure materialen of een professional in te huren om het werk voor u te doen.

De wilgentakken zelf hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten afrasteringsmateriaal. Om te beginnen zijn ze ongelooflijk duurzaam en gaan ze lang mee: als ze goed worden geplant, gaan ze 8 tot 10 jaar mee! Ze vereisen geen ander onderhoud dan water geven tijdens droge periodes, dus als ze eenmaal staan, is er geen behoefte aan regelmatig onderhoud of reparaties. Ze bieden ook privacy tegen buren en voorbijgangers die anders in uw tuin zouden kunnen kijken - wat vooral handig kan zijn als u in een gebied woont waar overtredingen vaak voorkomen.

Het grootste voordeel van allemaal? Wilgen zijn mooi! Hun sierlijke rondingen zorgen voor een elegante uitstraling die zeker indruk maakt op bezoekers die langskomen voor etentjes of barbecues in de achtertuin.

 

Rietmatten

Als u op zoek bent naar een natuurlijk ogende omheining die de tand des tijds zal doorstaan, zijn rietmatten een geweldige keuze. Ze hebben een verscheidenheid van verschillende toepassingen, en ze kunnen worden gebruikt om een mooie omheining in elk gebied te creëren. Rietmatten zijn gemaakt van gedroogd riet dat is samengevlochten en vervolgens gevlochten met staaldraad. Ze zijn er in lengtes van 2 meter, 3 meter en 4 meter, zodat u de maat kunt kiezen die het beste bij uw project past. Als u wat hoogte aan uw omheining wilt toevoegen, zijn er ook opties met 1,5, 1,75 en 2 meter hoogte. De levensduur van een rietmat is ongeveer vijf jaar. De levensduur hangt af van de plaats waar hij wordt gelegd: Een rietmat die vegetatie vasthoudt, gaat ook langer mee.

 

Bamboescherm

Bamboe is een snelgroeiend, veelzijdig materiaal dat voor veel dingen kan worden gebruikt, waaronder hekken.

Het bamboescherm is een geweldige keuze voor wie een vleugje stijl en elegantie aan zijn huis wil toevoegen en tegelijkertijd privacy en bescherming tegen de elementen wil bieden.

Het is verkrijgbaar in twee maten: 1,80 x 1,80 meter. De schermen zijn gemaakt van 100% bamboevezel en zijn duurzaam genoeg om het weer jaar na jaar te weerstaan zonder hun kleur of vorm te verliezen. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, dus u hoeft geen expert in te huren - volg gewoon deze eenvoudige instructies:

1) Meet de hoogte van uw hekpaal (of muur) met behulp van een verstelbare niveau en zorg ervoor dat het ten minste 2 centimeter boven het maaiveld, dan markeren waar elke steun zal gaan met een potlood (u zult willen om ze te plaatsen ongeveer elke 3 meter).

2) Boor gaten in de grond waar u elke steunbeugel hebt gemarkeerd met een boormachine (of hamerboor); steek vervolgens het draadeinde van elke steunbeugel in een van deze gaten en draai ze vast met een tang totdat ze strak tegen elkaar aan zitten (maar draai ze niet te vast).

Er zijn verschillende manieren waarop bamboeschermen gebruikt kunnen worden als natuurlijke omheining. U kunt ze gebruiken om een buitenkamer of buiteneethoek te creëren, ze werken geweldig voor dit doel omdat ze schaduw en privacy bieden terwijl ze toch zonlicht doorlaten. Ze kunnen ook worden gebruikt als bescherming tegen ongedierte; veel mensen plaatsen ze rond hun tuin om ongedierte uit de planten te houden, zodat ze er geen chemicaliën op hoeven te spuiten, wat schadelijk is voor mens en dier. Tenslotte kunnen bamboeschermen ook binnenshuis worden gebruikt! Het zijn geweldige afscheidingen tussen kamers in uw huis of zelfs tussen twee verschillende ruimtes in één kamer als u op zoek bent naar iets subtielers dan gewone muren of gordijnen (die meestal niet zo lang meegaan).

 

Boomschorsmat

Een boomschorsmat is een natuurlijke omheining die u kunt gebruiken om te voorkomen dat uw huisdieren ontsnappen of dat ongewenste dieren uw erf betreden. Boomschorsmatten worden gemaakt van de schors van de boom, die vervolgens wordt geweven tot een scherm dat voor 90% waterdicht is en tot 15 jaar meegaat.

Het belangrijkste voordeel van boomschorsmatten is dat ze milieuvriendelijk zijn. Ze zijn gemaakt van materialen die niet alleen vele jaren meegaan, maar ook biologisch afbreekbaar zijn als ze niet meer nodig zijn. Het is ook gemakkelijk om ze te installeren - je hebt alleen wat gereedschap en tijd nodig.

Boomschorsmatten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw tuin en levensstijl past. De meest voorkomende opties zijn vierkante of rechthoekige schermen die kunnen worden gebruikt als omheining rond tuinen of zwembaden; ronde schermen die over waterpartijen zoals fonteinen gaan; of zelfs aangepaste vormen zoals letters of dierensilhouetten!

Eenmaal geïnstalleerd bieden deze schermen privacy terwijl ze toch licht doorlaten zodat planten het niet te warm krijgen in de zomermaanden (of te koud in de wintermaanden). Ze helpen ook ongewenst ongedierte zoals muggen buiten te houden door toegangspunten zoals vensterbanken en deuren te blokkeren waar ze

 

 


 

Heidematten

Als u op zoek bent naar een natuurlijke, duurzame manier om uw terrein te omheinen, zijn heidematten de perfecte keuze.

Heidematten worden gemaakt van heideplanten die met de hand zijn geoogst en gedroogd voordat ze tot matten worden geweven. Ze kunnen alleen als omheining worden gebruikt of direct in de grond worden geplant.

Heidematten zijn er in diktes van 1,5 en 3 centimeter en in hoogtes variërend van 1,75 tot 2 meter. De matten van 1,5 centimeter worden geleverd op rollen van 5 meter; die met een dikte van 3 centimeter van 3 meter.

De voordelen van het gebruik van heidematten als natuurlijke afrastering zijn legio: ze zijn weelderig en groen, zelfs in droge periodes; ze zijn gemakkelijk te installeren; ze kunnen worden gebruikt in combinatie met andere afrasteringstechnieken zoals palen of elektrische draden; ze bieden beschutting voor kleine dieren zoals konijnen, terwijl ze toch vrij spel hebben; ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk omdat er geen chemicaliën of pesticiden aan te pas komen; ze bieden privacy, maar laten toch licht door; ze hebben een lage koolstofvoetafdruk in vergelijking met traditionele afrasteringen van hout of metaal.