Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Hekken en poorten

Omheiningen en poorten vormen een integraal onderdeel van elke tuin. Ze kunnen worden gebruikt om dieren buiten te houden, uw eigendom te beschermen en het er aantrekkelijker uit te laten zien. Ze bestaan in veel verschillende materialen en stijlen, dus er is voor elk wat wils.

Als u uw eigendom wilt afbakenen en toch het uitzicht wilt behouden, hetzij van binnen naar buiten of omgekeerd, is een schutting geen geschikte keuze; het zou beide uitzichten blokkeren. Een hek zal dan de beste keuze zijn.

 

Als u een omheining wilt met een natuurlijke uitstraling, dan is hout natuurlijk uw beste keuze. Onze houten tuinhekken zijn verkrijgbaar in vuren, grenen en douglas - allemaal van lokale oorsprong!

Als u een aantrekkelijke ingang tot uw tuin wilt, hebben wij een hardhouten deur voor u. Een dubbele deur, van hetzelfde materiaal en met een hoogte van 1,80 meter, is ook beschikbaar voor auto's die naar binnen moeten.

 

De verschillende houtsoorten

Massieve tuinhekken en poorten zijn er in drie hoofdsoorten: vuren, grenen en douglas. Vurenhout is een hardhout dat relatief zacht en licht is; het is gemakkelijk te zagen en te monteren en wordt vaak gebruikt voor hekken rond woonhuizen. Grenen is ook zacht maar zwaarder dan vuren; het kan worden gebruikt voor meer formele tuinranden. Douglas is een hout van goede kwaliteit dat bestand is tegen rot en insectenschade; het wordt vaak gebruikt voor omheiningen rond bedrijfspanden en particuliere tuinen.

Het verschil tussen deze soorten omheiningen komt neer op hun doel: vurenhout is het meest geschikt voor kleinere eigendommen waar u iets functioneels wilt, maar niet te sierlijk; grenenhout heeft een meer decoratieve uitstraling dan vurenhout, maar het vergt na verloop van tijd meer onderhoud vanwege de gevoeligheid voor rotting door vochtschade; douglashout ziet er op zichzelf geweldig uit zonder dat er extra decoratie nodig is (hoewel u het wel kunt schilderen als u dat wilt).