Composiet schuttingsystemen

Composiet is een fabrieksmatig vervaardigd product van geperste houtvezels en polymeer. Het resultaat is een sterk, duurzaam materiaal dat kan worden gevormd in elke vorm of ontwerp. U kunt composiet op vele manieren gebruiken: voor zwembadomheiningen, tuinomheiningen en zelfs privacyschermen.

Geschiedenis van composiet in schuttingen

Composiet werd in de jaren zestig uitgevonden door Zweedse ingenieurs die op zoek waren naar een alternatief voor metalen omheiningen. Ze ontdekten dat ze door houtvezels te combineren met polymeren een materiaal konden maken dat licht was, maar toch zeer sterk. Het heeft ook enkele voordelen ten opzichte van metaal: het roest of corrodeert niet zoals staal en gaat dus langer mee. En omdat het is gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals houtvezels (die er in overvloed zijn), is het ook milieuvriendelijker dan metaal!

 

Composiet schuttingen in verschillende kleuren

Onze composiet schuttingplanken zijn er in drie kleuren: bruin, antraciet en grijs. Ze zijn verkrijgbaar als pakket bestaande uit negen horizontale planken die in speciale aluminium palen kunnen worden geschoven.

Bovendien kunt u het uiterlijk van uw omheining veranderen door verschillend gekleurde planken te gebruiken.

Het hek is ook gemakkelijk te verwijderen en weer in elkaar te zetten als u verhuist, wat handig kan zijn als u de schutting moet meenemen.