Dakgotenset voor blokhutten

Wat is een dakgotenset voor een blokhut ?

Een dakgootset is de complete set dakgoten die u op uw blokhut moet installeren. Het bestaat uit de goten zelf en alle bijbehorende accessoires.

Onze hoogwaardige PVC regengootset, die gemakkelijk op decoratieve latten wordt gemonteerd, is perfect voor het opvangen van regenval.

Dit houdt het water uit de fundering.

 

Dakgootsets voor blokhutten zijn een geweldige manier om het interieur van uw blokhut te beschermen tegen waterschade, en ze kunnen u ook helpen een meer natuurlijke esthetiek te behouden.

Er zijn verschillende maten voor dakgootsets: 300 cm t/m 1000 cm. Elke maat heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen als het gaat om installatie en onderhoud.

Als u dakgoten wilt installeren op uw blokhut, moet u overwegen welk type dak u heeft voordat u uw aankoop doet. U wilt ervoor zorgen dat de grootte van de goot set die u kiest past bij de afmetingen van uw dak-je niet wilt dat het te groot of te klein!

U kunt ook overwegen om een lessenaarsdak te nemen voor uw blokhut. Een lessenaarsdak zal helpen voorkomen dat sneeuw en water zich ophoopt bovenop uw dakgootset - wat na verloop van tijd lekkage of schade kan veroorzaken - en voorkomt dat sterke rukwinden ze er helemaal afblazen.

Dakgoten zijn er in twee basistypen: lessenaarsdaken en platte daken. Het type dak dat u heeft zal bepalen welk type dakgootset u moet kopen.

Lessenaarsdaken

Het meest populaire type dakgootset wordt een lessenaarsdak genoemd. Een lessenaarsdak heeft de vorm van een piramide, waarvan de bovenkant in een hoek van ongeveer 45 graden naar de grond leunt. Deze vorm helpt om te voorkomen dat water op de top van uw huis tijdens zware regenval. Behalve dat ze uw huis droog houden, helpen lessenaarsdaken ook om windschade te beperken door de wind van uw huis af te buigen en in plaats daarvan naar andere gebieden rond uw eigendom te leiden (daarom worden ze soms ook "windschermen" genoemd).