Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Parasol kopen ?

Als u wat tijd in de zon wilt doorbrengen, maar geen stress wilt hebben, dan is de keuze voor een parasol perfect! Bekijk hier wat wij te bieden hebben. Bij ons kunt u kiezen uit een groot aantal verschillende modellen, in diverse vormen en maten. We hebben ook grote hangende modellen waaronder meer ruimte is om te zitten. De meeste zijn kantelbaar, zodat je altijd uit de zon kunt zitten zolang je wilt. Ontdek ook onze geweldige bijpassende basis.

Kies ik een parasol die staat of een die zweeft?

Een staande parasol, of stokparasol, is een eenvoudige versie van de meer uitgebreide opvouwbare soort. Ze worden bediend via een katrol die gemakkelijk op en neer kan worden gedraaid, of door middel van een paraplu-achtig duwmechanisme. Sommige stokparasols kunnen worden gekanteld om voldoende schaduw te bieden. Staande parasols zijn stevig, nemen weinig ruimte in en zijn gemakkelijk op te bergen - en ook te verplaatsen!

 

Of anders een zweefparasol?

Zwevende parasols hebben één groot voordeel ten opzichte van andere soorten schaduw: de paal waarop ze zijn gemonteerd staat volledig buiten de schaduwzone. Een zweefparasol hindert het onderliggende meubilair niet en kan in alle richtingen worden gedraaid zonder de voet te verplaatsen. Een nadeel van dit type parasol is echter dat hij te topzwaar is - het gewicht kantelt volledig naar één kant. Daardoor kantelt hij gemakkelijker bij sterke wind.


Kiezen voor een lichtere of donkere parasol ?

Niet of nauwelijks doorschijnende materialen houden warmte en schadelijke UV-straling maximaal tegen, maar het nadeel is dat het daaronder te donker wordt.

Lichte of donkere stof maakt niet veel uit voor de bescherming tegen schadelijke UV-stralen, maar het gevoel onder de parasol zal anders zijn. Een lichte kleur, zoals naturel of beige, creëert een gevoel van ruimte; terwijl donkere kleuren, zoals zwart en paars, meer een gevoel van gezelligheid geven.

Voor wie na zonsondergang graag buiten blijft, hebben we ook parasols met geïntegreerde LED-verlichting in ons assortiment.


Waar kan ik de parasol het beste plaatsen?

Bedenk waar u uw parasol gaat gebruiken, bijvoorbeeld op gras of op steen. Deze keuze kan bepalend zijn voor het gemak waarmee de parasol kan worden verplaatst.

Komt de parasol op een plaats te staan waar hij sterke wind zal vangen?

Dan zorgt u er het beste voor dat de voet zwaar genoeg is, zodat hij niet rondwaait in de wind.

.

Hoe kies ik de juiste parasolvoet?

Zonder parasolvoet kunt u de parasol niet gebruiken. De keuze van de kleur en de vorm van de parasolvoet moet afhangen van uw parasol en van wat u het mooist vindt.

Een parasol met een trolley-systeem is uiterst handig, omdat u hem niet hoeft te tillen maar hem gewoon kunt verplaatsen naar de plaats van uw keuze.

 

Wat is het ideale gewicht van een parasolvoet?

hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw parasolvoet

Houd bij het kiezen van een parasolvoet rekening met de oppervlakte. Rechtopstaande parasols nemen minder ruimte in beslag dan zwevende.

Als uw terras blootstaat aan harde wind, moet u een parasolvoet kiezen die een zwaardere parasol kan dragen.

Koop een parasolvoet met wieltjes, zodat u de parasol kunt verplaatsen waar u maar wilt.