Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Impregneermiddel kopen

Impregneren is het proces waarbij een stof in de poriën van een materiaal wordt gespoten. Impregneermiddel wordt veel gebruikt bij de behandeling van hout en andere poreuze materialen, zoals steen, beton en pleisterwerk. Het doel van impregneren is de levensduur van een product te verlengen door het beter bestand te maken tegen rotting, waterinfiltratie of schade veroorzaakt door bacteriën, schimmels en insecten.

 

De 4 stappen om zelf het hout te impregneren:


Voor een betere penetratie van het verduurzamingsmiddel moet u ervoor zorgen dat uw hout zo droog mogelijk is voordat u het impregneert - goed schoonmaken en ontdoen van zand, zaagsel en ander vuil. Zodra het weer schoon is (en bij voorkeur 24 uur later) kunt u de gewenste afwerking aanbrengen.


 

1. Zorg ervoor dat het hout volledig droog en vrij van vuil is voordat u begint;

2. Breng een gelijkmatige laag van het impregneermiddel aan door het in stroken van 1 meter van boven naar beneden aan te brengen;


3. Breng de eerste laag aan op een droog hek of meubel, en ga dan verder met het aanbrengen van de lagen totdat alle delen bedekt zijn. Als u langer dan 2 uur moet wachten tussen twee lagen, moet u het oppervlak van elk stuk opnieuw bevochtigen terwijl u werkt;

4. Laat het impregneermiddel 12 tot 24 uur drogen en klaar is kees!

 

Impregneren van hout:


Niet alleen uw tuinhuisje of terrasoverkapping, maar ook ander hout voor buiten, zoals picknicktafels en tuinbanken, kan worden behandeld met een waterafstotende afwerking.

Door hout te impregneren met een middel wordt het oppervlak waterafstotend gemaakt en wordt voorkomen dat er mos en algen op groeien. Dit verlengt de levensduur van behandeld hout tot vijf keer langer dan van onbehandeld hout.

Het impregneren van hout gebeurt tegenwoordig op een manier die veel minder schadelijk is voor het milieu dan 20 jaar geleden.

Embalit NTK is een gebruiksklaar impregneermiddel waarmee de kopse kanten van houten platen kunnen worden behandeld en beschermd.Wettelijk gebruiksvoorschrift:

1. voorkomen dat hout door schimmels wordt aangetast


2. Tegen schimmels, bacteriën en andere micro-organismen die op oppervlakken groeien


3. tegen schimmels die hout en andere materialen in de muren van gebouwen aantasten, en tegen schimmels die groeien op oppervlakken onder de grond.


4. het kan worden gebruikt om algen, mossen en schimmels op oppervlakken te doden (een oplossing van 5% behandelt een oppervlakte van 4-8 m²)

Alkyldimethylbenzylammoniumchloride is de werkzame stof in dit product.