Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Bescherm uw houten tuinmeubelen met houtolieHoutolie - voor mooi, natuurlijk, gezond en zorgeloos hout

Houtolie is een natuurlijk, niet-giftig product dat hout beschermt tegen de elementen. Uw tuinmeubelen blijven er jarenlang schoon en nieuw uitzien.

Houtolie helpt waterschade voorkomen door het oppervlak van het hout te verzegelen met een beschermende laag, waardoor vocht niet in het hout zelf kan binnendringen. Het helpt ook vuil en viezigheid buiten te houden die vlekken of verkleuringen op uw meubels kunnen veroorzaken.

Het is geconditioneerd met lijnzaadolie en bijenwas om het hout te beschermen tegen uitdroging, scheuren en splinters. Het heeft ook een laag VOS-gehalte, wat betekent dat het goed is voor u en het milieu!

Houtolie beschermt het hout tegen waterschade en het beschermt ook de kleur van uw meubels. Het helpt barsten en vervagen voorkomen, zodat uw meubels er zelfs na jarenlang gebruik nog als nieuw uitzien.

Houtolie kan worden aangebracht met een kwast of doek, afhankelijk van hoeveel bescherming u wilt. U kunt houtolie eenmaal per jaar of om de paar maanden aanbrengen - de keuze is aan u!

Houtolie: Leer meer over de verbazingwekkende eigenschappen

Houtolie is zeer gemakkelijk aan te brengen, omdat het met een kwast of roller kan worden uitgesmeerd en snel droogt. Het geeft een prachtige natuurlijke glans aan het hout, waardoor het beter doorlaatbaar wordt. Het hout zal nooit meer dof zijn, maar weer glanzen als in zijn jeugd!

 

Wat kan je doen tegen de vergrijzing van hout ?

Hout is een natuurproduct en kan als zodanig door allerlei weersomstandigheden worden aangetast. Regen, zon en wind kunnen het doen krimpen of uitzetten; ook temperatuurschommelingen kunnen de kleur donkerder maken

Na verloop van tijd kan de constante blootstelling aan regen en zon alle houtsoorten aantasten.

Net zoals de menselijke huid een zonnefilter nodig heeft om zich te beschermen tegen de schadelijke effecten van blootstelling aan ultraviolette straling, heeft hout dat ook. In vergelijking met de mens en de meeste andere diersoorten, bevat hout zeer weinig van deze pigmenten. Hout verkleurt ook als het wordt blootgesteld aan UV-stralen, net als mensen. Dit proces noemen we vergrijzing. Sommige mensen houden niet van de manier waarop hout veroudert - het grijze, levenloze uiterlijk is voor hen ongewenst.

 

Voorkom dat hout gaat rotten

De negatieve effecten van regen op onbeschermd hout zijn goed gedocumenteerd: natte, onbehandelde oppervlakken rotten sneller dan droge en worden zacht of broos. Rottende schimmels veroorzaken ook groene aanslag die het hout onooglijk maakt.

Om uw tuinhout tegen verrotting te beschermen, is het aan te bevelen het hout met olie in te smeren.

 

Wat zijn de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u deze beschermende olie gebruikt ?

  1. De beste manier om hout te behandelen is om het in dunne lagen aan te brengen en het in de vezels te laten trekken. Als u echter te veel in één keer aanbrengt - vooral met een afwerking met olie - zal het eindresultaat een kleverige laag bovenop uw project zijn in plaats van een geïntegreerde laag in het oppervlak. Om dit probleem te voorkomen, brengt u de olie aan op een klein oppervlak en verspreidt u het vervolgens gelijkmatig met een borstel of doek alvorens een ander oppervlak te behandelen.

  2. U moet uw houten tuinmeubelen jaarlijks behandelen met een houtolie om ze te beschermen tegen de elementen en om ze hun oorspronkelijke uitzicht te laten behouden.

  3. Olie is er in verschillende kleuren en vormen, waaronder heldere.

  4. Bedenk dat alle oliën (ook de transparante / kleurloze versie) een beetje kleur aan het hout geven. Als zodanig zal elke olie uw project enigszins verkleuren als het droogt.

 

Houtolie, beits en lak (vernis) bieden allemaal verschillende manieren om hout te conserveren.

Als het om de afwerking van hout gaat, kan elke houtsoort op verschillende manieren worden afgewerkt. Er is een olie of beits voor elke houtsoort en ook een vernis voor elke houtsoort.

Lhier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

Oliën worden gemaakt van natuurlijke oliën zoals lijnzaadolie of tungolie. Ze dringen diep in de poriën van het hout en bieden een goede bescherming tegen beschadiging door water en ultraviolet licht - en laten de nerf ook beter uitkomen!

Houtbeitsen zijn gemaakt van synthetische pigmenten die zich aan de houtvezels hechten. Zij dringen niet in de poriën van het hout zoals oliën dat doen, maar zij kunnen een stuk kleuren en het eruit doen zien als een afgewerkt product in plaats van een product dat gebeitst is.

Vernissen zijn gemaakt van synthetische harsen en andere ingrediënten die een harde beschermlaag vormen op meubelen met een toplaag, waardoor de oorspronkelijke kleur wordt versterkt zonder dat deze wordt gekleurd. Ze beschermen ook tegen krassen en waterschade

 

Wat zijn enkele van de eigenschappen die houtolie zo doeltreffend maken?

Houtolie is een natuurlijk extract van hout en bevat essentiële oliën, vetzuren, looistoffen en andere stoffen.

Houtolie is een waardevol product omdat het vele toepassingen en eigenschappen heeft.

  1. Antioxiderende eigenschappen: Omdat houtolie antioxiderende eigenschappen heeft, kan het cellen beschermen tegen oxidatie en veroudering helpen voorkomen.

  2. Antibacteriële eigenschappen: Houtolie heeft antibacteriële eigenschappen, wat betekent dat het bacteriën kan doden en hun groei kan afremmen. Dit maakt houtolie nuttig bij de behandeling van huidinfecties of ziekten zoals acne of seborroe.

  3. Anti-inflammatoire eigenschappen:De ontstekingsremmende bestanddelen in houtolie kunnen zwellingen en roodheid als gevolg van verwondingen of irritatie verminderen. Deze bestanddelen helpen ook de ontsteking te verminderen bij huidirritaties zoals eczeem of psoriasis.

  4. Antivirale eigenschappen: Houtolie bevat antivirale verbindingen die drie verschillende soorten virussen kunnen doden: het herpes simplex virus type 1 (HSV-1) dat verantwoordelijk is voor koortslip op de lippen of in de mond; en twee soorten genitale herpes - waarvan de tweede wordt veroorzaakt door de HSV-2-stam - alsook cytomegalovirus, of CMV - een infectie die vaak voorkomt bij pasgeborenen.