Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Verfijn houtteer

Onze geraffineerde houtteer heeft een zoete, aardachtige geur die doet denken aan dennen en rook. Het wordt in veel dingen gebruikt, waaronder beschermende coatings voor houten boten en schepen, bestratingsblokken, machines en apparatuur, treinwagons en bruggen. Geraffineerde houtteer kan ook worden gebruikt als een kleefstof voor dakspanen, schoorsteenvoeringen, asfalteermachines en bekledingen voor paraplu's en tenten.

 

Zwarte hout teer
Zwarte hout teer

Wat zijn de milieueffecten van het gebruik van houtteer?


Houtteer, verkregen door carbonisatie en volledig biologisch afbreekbaar, is een milieuvriendelijk product.


Het wordt al eeuwenlang gebruikt om hout buitenshuis te beschermen tegen weersinvloeden, vocht en verrotting. Het voorkomt dat hout gaat rotten en schimmelen. Een teken van de doeltreffendheid van houtteer is dat mensen het gebruiken om hun bomen te behandelen en de hoeven van paarden te beschermen.

De zwarte beschermende houtteer kan worden aangebracht zonder het milieu te schaden. Het zal hout dat in water is ondergedompeld of onder de grond is begraven niet aantasten.


.

Wat zijn de voornaamste eigenschappen van Verfijn houtteer:


- vochtwerend
- rotwerend
- insectenwerend
- schimmelwerend
- kan ondergronds en half-ondergrond gebruikt worden voor balken, pijlers, boten en meer.
- houtteer is geschikt voor alle houtsoorten

Houtteer is dus geschikt voor schuren, hekken en pilaren. Vergeleken met asfaltcoating is houtteer na droging bestand tegen ultraviolette stralen; in tegenstelling tot zijn concurrent stinkt houtteer niet tijdens het gebruik, zelfs niet bij hoge temperaturen of na langdurige blootstelling aan zonlicht.


.

 

Wanneer is houtteer te verkiezen boven andere afdichtingsmiddelen?


Hout is een natuurproduct, en als zodanig is het zowel duurzaam als mooi, maar ook kwetsbaar voor problemen veroorzaakt door vocht.Houtteer is een natuurlijk product en een zeer goed afdichtingsmiddel voor hout. Het beschermt tegen vocht en voorkomt rotting van het hout. Houtteer wordt ook gebruikt als coating voor boten, omdat het bestand is tegen water en niet afbreekt in zout water. Vocht kan hout doen rotten, dus het is van vitaal belang dat het hout wordt beschermd tegen regenwater of aarde wanneer het wordt gebruikt in landschapsarchitectuur. Ondergronds zijn de omstandigheden zeer vochtig en koel. Dit is waar hout het snelst water absorbeert; het is ook een perfecte omgeving voor schimmels om op hout te groeien.

Hoe installeer je het Verfijn houtteer aan je tuinmeubel ?

Reinig het meubel met warm water en afwasmiddel en droog het goed af. Verwijder eventuele losse verf of vernis met een staalborstel of staalwol om het hout eronder bloot te leggen.


Als u houtrot en schimmelvorming wilt voorkomen, behandelt u de planken of palen vóór de installatie met houtteer. Dit is gemakkelijk te doen met een borstel.

Behandel ook alleen het deel van het hout dat in contact komt met de grond. Doe dit tot 5 cm boven de grond voor maximale bescherming. Zodra het goed gedroogd is, kunt u beginnen met het in elkaar zetten

Houtteer is een zeer veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt voor het waterdicht maken van oppervlakken op zowel boven- als ondergrondse structuren, zoals schuren of palen.


E-woodproducts verdeelt houtteer over heel Nederland en België. Wij leveren onze klanten veilige producten van topkwaliteit, die jarenlang meegaan.