Meer dan 150.000 producten
Actie deze maand: GRATIS levering vanaf 200€
Max. 10€ verzendkosten! 

Anti worteldoek

Een anti worteldoek van E-Woodproducts

Een antiworteldoek is een stuk stof dat u kunt gebruiken om te voorkomen dat de wortels van uw planten in de grond groeien. Het is gemaakt van een sterk absorberend materiaal dat snel opdroogt, zodat het overtollig water in de grond absorbeert. Dit voorkomt dat de wortels te ver in de grond groeien en verstrikt raken of beschadigd raken door verontreinigende of andere stoffen.

De beste manier om een anti-worteldoek te gebruiken is door het op de bodem van je plantenbak te leggen, eventuele gaten in de bodem van de bak ermee te bedekken en vervolgens de rest van de ruimte op te vullen met aarde. Je plant zou zonder problemen moeten groeien!

Welk gronddoek kan ik het beste nemen?

Het beste anti-worteldoek dat u kunt gebruiken, is een doek dat licht en water tegenhoudt. Dit voorkomt dat nieuwe zaden ontkiemen en dat bestaande wortels in uw tuinbedden groeien.

 

Hoe zet ik mijn worteldoek vast?

De beste manier om worteldoek vast te zetten is door het over uw tuinbed te leggen en het vervolgens met een nietpistool op zijn plaats te houden. U kunt ook stevig plakband of zelfs bakstenen gebruiken als dat nodig is.

 

Is mijn gronddoek van kunststof wel goed waterdoorlatend?

Het beste plastic worteldoek is waterdoorlatend, zodat uw planten kunnen ademen maar er geen wortels doorheen kunnen groeien. Dit maakt het gemakkelijker voor u om uw tuinbedden te verzorgen en ze gezond te houden. Wat zijn de voordelen van het gebruik van plastic worteldoek? De voordelen van het gebruik van plastic worteldoek zijn onder andere: -Het is licht van gewicht en gemakkelijk te installeren -Het houdt licht en water tegen zodat zaden niet kunnen ontkiemen

 

Wat is de beste manier om planten op een worteldoek te zetten?

 

-Leg het gronddoek plat op een tafel of een ander oppervlak.

-Plaats de planten in het midden van het doek, ongeveer een centimeter van elkaar.

-Gebruik uw handen om zachtjes op elke plant te drukken zodat ze stevig in hun nieuwe huis staan.Overzicht van de voordelen:

  • Ze is waterdoorlatend

  • Gronddoek, met zijn dicht geweven en glad oppervlak, remt wortelgroei en onkruid.

  • Het geeft een stevige fundering aan de grond.

  • Het is goed gemaakt en zal een lange tijd meegaan.

  • Grondbedekking kan worden geplaatst met grondpennen om het op zijn plaats te houden.

 

Handige tips:

 

  • De randen van het grondzeil kunnen na verloop van tijd gaan rafelen, vooral als u ze niet regelmatig bijsnijdt. Om te voorkomen dat dit met uw tarp gebeurt, is het een goed idee om de randen dicht te schroeien (of te branden), zodat ze niet meer rafelen.

  • Bodemdoek is ook een geweldig materiaal voor tentvloeren, omdat het de grond beschermt tegen vuil en vlekken. En omdat een rol grondzeil gemakkelijk kan worden opgevouwen en in uw rugzak kan worden meegenomen, kunt u het vaak schoonmaken en opnieuw gebruiken.