Tuinmeubelen beschermen


Tuinmeubelen beschermen is uitermate belangrijk om uw tuinmeubelen lang goed te houden. Tuinmeubilair is immers het hoogtepunt van de tuin. Om de investering die u in uw tuinmeubelen hebt gedaan te beschermen, is het van essentieel belang om bescherming te gebruiken tegen schadelijke weerselementen zoals hitte, kou, regen en zonlicht.
 

Er zijn verschillende manieren van bescherming, waaronder worteldoeken, afdekkingen, houtolie en paraplu's. Al deze producten hebben hun eigen voordelen en het is aan u om te beslissen welke het beste bij uw tuinmeubelen past.
 

Tuinmeubelen beschermen? Houtolie is een oplossing.

Houtolie is een geschikt houtverduurzamingsmiddel en conditioner dat al eeuwenlang wordt gebruikt om houten tuinmeubelen te beschermen. De redenen zijn eenvoudig: Allereerst is het duurzaam. Houtolie dringt diep door in de poriën van massief hout zonder een zichtbare film of vlek achter te laten op het oppervlak. Dit beschermt tegen verwering en bederf, waardoor uw meubelen jarenlang in goede staat blijven. Ten tweede bevat houtolie een UV-filter dat uw meubelen helpt beschermen tegen verbleking door zonlicht (vooral als uw tuinset van lichtgekleurd hout is gemaakt). Ten derde kan houtolie gemakkelijk met een kwast worden aangebracht, waardoor het ideaal is voor doe-het-zelf projecten.

Beits:

Beits is zeer geschikt om houten meubelen te beschermen tegen de elementen. Het vormt een barrière die schade door blootstelling aan UV-stralen van de zon, regen, vocht en luchtverontreiniging voorkomt. Bovendien beschermt het het hout tegen bederf door een beschermingslaag aan te brengen die na verloop van tijd niet barst, afbladdert of schuurt.

Beschermhoezen:

U kunt er gerust op zijn dat uw buitenmeubilair beschermd is en bestand is tegen de elementen, terwijl het zijn natuurlijke schoonheid behoudt. Een beschermhoes beschermt tegen schade door regen en zon, inclusief verbleken. Dit zorgt er ook voor dat u uw tuinmeubelen jarenlang kunt gebruiken, zodat ze klaar zijn voor de volgende familiebijeenkomst of speciale gelegenheid.

Parasols :

Bescherm uw tuinmeubelen tegen schadelijke UV-stralen met een parasol. Gemaakt met een stalen frame en polyester stof, is deze paraplu ontworpen om seizoen na seizoen mee te gaan. De grote kap biedt bescherming tegen de felle zonnestralen op zomerse dagen, terwijl hij uw buitenruimte droog houdt tijdens regenbuien.

Antiworteldoek :

Bescherm uw meubels tegen de elementen met een anti-worteldoek van katoen en polyester. De waterafstotende stof beschermt houten tuinmeubelen tegen regen en vocht en voorkomt vroegtijdige veroudering. Kan gemakkelijk in de machine worden gewassen.

Tuinkussens :

Uw tuinmeubelen zijn volledig beschermd met deze sterke, zeer scheurbestendige en vochtwerende stof. Zo zijn alle delen van de kussens goed beschermd tegen weersinvloeden. Het materiaal is UV-bestendig en biedt een uitstekende bescherming tegen de zonnestralen. De kussens zijn gemakkelijk te reinigen en kunnen in de machine worden gewassen.

Zonnezeil :

Een zonnescherm beschermt uw tuinmeubelen tegen de schadelijke effecten van ultraviolette stralen. Het is gemaakt om ademend en comfortabel te zijn, zodat u op uw meubilair kunt ontspannen zonder u zorgen te maken over schadelijke UV-blootstelling.

Impregneermiddel :

Er zijn veel verschillende soorten bomen die u kunt gebruiken om uw houten tuinmeubelen te maken. Al deze bomen hebben echter één ding gemeen: ze zetten uit en krimpen bij temperatuurschommelingen, wat kan leiden tot scheuren en barsten. Een manier om u hiertegen te beschermen is het aanbrengen van een impregneermiddel wanneer het hout droog is. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat de beweging van water door het hout wordt beperkt, wat barsten en splijten helpt voorkomen. Het impregneren van hout door het gebruik van impregneermiddelen kan het hout beschermen tegen vocht en voorkomen dat het gaat scheuren bij extreme weersomstandigheden. Zo kunnen houten tuinmeubelen beter en langer behouden blijven in uw tuin of op uw terras, balkon of in de tuin.